Het Fair Practice Lab

Hoe pas je de Fair Practice Code toe? Wanneer werk je eerlijk en wanneer niet? Lijkt het je nog een onhaalbaar doel? Of heb je al ideeën over waarom fair practice belangrijk is, maar weet je nog niet goed wat en hoe je zou kunnen veranderen? Of ben je een projectplan aan het schrijven en wil je graag jullie eigen visie op Fair Practice, de kansen en keuzes helder op papier krijgen?

Doe het Fair Practice Lab! Deze do-it-yourself workshop is speciaal ontwikkeld voor organisaties om te reflecteren op waar jullie staan, en met welke zaken je aan de slag wil gaan.

Als je het Lab hebt gedaan, weet je wat voor jou en je collega’s belangrijk is, heb je een Fair Practice Statement geformuleerd en heb je een actieplan onder de arm.

Het Lab leidt deelnemers van een organisatie door allerlei thema’s die binnen bedrijfsvoering (onbewust) over het hoofd kunnen worden gezien. Met het Lab opent het gesprek. Je maakt ruimte voor de deelnemers om zich uit te spreken over waar verbeteringen kunnen plaatsvinden en ook wat ze heel erg waarderen aan de organisatie. Het resultaat van de workshop is een concrete visie, strategie en een plan van aanpak!

Het Fair Practice Lab is ontwikkeld door Kunsten ’92, Platform ACCT en (ink). social design.

Hoe werkt het?

Waarom zou je de workshop doen? En hoe werkt het? Bekijk de video over het Fair Practice Lab

Stap 1

Bestel het Lab hier.

Stap 2

Plan de zelf-gefaciliteerde workshop in. De workshop duurt ongeveer een dagdeel (ochtend of middag). We versturen de bestellingen niet dagelijks. De pakketten gaan in clusters 1 x per week op de post. Houd er daarom rekening mee dat je minimaal twee weken hebt tussen de bestelling en de workshop.

Stap 3

Bedenk goed wie er deelnemen aan het Fair Practice Lab. Betrek daarbij een zo divers mogelijke groep. Denk bijvoorbeeld aan collega’s uit verschillende disciplines (creatief/organiserend), ervaringsniveaus (junior/senior) of dienstverbanden (vast/freelance). Aan de workshop kunnen vijf mensen meedoen.

Stap 4

Voordat de workshop plaatsvindt, vullen de deelnemers ter voorbereiding een doeboek van het Fair Practice Lab in. Het doeboek werkt als een reflectieverslag. Tijdens de workshop is er ruimte om individuele gedachten die je hebt opgeschreven in het doeboek, met elkaar te delen.

Stap 5

Tijd om met alle deelnemers aan tafel te zitten en de workshop te doen. De workshop bestaat uit vier oefeningen om gezamenlijk tot concrete focuspunten, een visie en een plan van aanpak te komen.

Stap 6

Deel je inzichten en resultaten! Upload hier je werkvellen en inspireer andere organisaties.

Resultaten workshop