22 augustus - Panelgesprek op Camping De Remise

Zaterdag 22 augustus vindt er een panelgesprek plaats met o.a. Peter van de Bunder over Fair Practice in de kunsten. Op camping De Remise, bedoeld voor de creatief ondernemer, de kunstenaar en iedereen die daarin geïnteresseerd is.

De Remise is een super short stay, een stedentrip en een halte om de balans op te maken. Je logeert tussen de bedrijvigheid van een gebied in ontwikkeling. In de betonnen achtertuin van twee broedplaatsen en in een omgeving met een rijke geschiedenis, het Werkspoorkwartier.

Juist nu zijn we ons veelal opnieuw aan het uitvinden als maker, mede dankzij corona maar ook zeker door de positie als maker of freelancer in deze sector die al langere tijd ter discussie staat. Het is van belang onze ideeën hierover te delen en samen nieuwe te vormen.

“Redt de kunsten”, luidde enige tijd geleden de noodkreet vanuit het kunstenveld.

Mooi natuurlijk, als de schreeuw om hulp iets oplevert - maar redt dat ook de kunstenaars?

Met deze camping zetten wij als maker een stap op de plaats, zetten onze trein even stil en kijken we naar wat er is. Dat is wat het virus Covid 19 met ons heeft gedaan. Het heeft ons letterlijk tot stilstand gebracht maar ook doen beseffen hoe rijk we eigenlijk zijn aan verhalen, initiatieven en mensen om ons heen.

Deze short-stay is een weergave van de tijd en een bewustwording van het moment.

Waar komen we vandaan, waar zijn we nu en waar gaan we naar toe.

De Remise is een plek om samen te komen, kennis te maken, ervaringen te delen, elkaar te inspireren, onze waarden te bepalen en met elkaar ideeën te vormen voor onze toekomst als creatief ondernemers in de maatschappij.

Voor de bezoeker is het een avontuurlijke vakantie van 2 dagen in een bruisende omgeving. Door de ontspannen sfeer van de camping elementen creëren we een gemoedelijke sfeer om in een open en informele manier met elkaar tot de kern te komen. Wat is onze waarde, wat voegen wij toe aan de maatschappij en wat zijn de mogelijke manieren om deze te bewerkstelligen.

Deze vragen gieten we in creatieve typische camping vormen om zo mogelijk antwoorden naar boven te halen.

De bijdrage die wij hiervoor vragen besteden we aan sprekers, critici, muzikanten, voldoende handzeep en één richting verkeerds borden!

Voor meer informatie over het programma-
volg INSTAGRAM- campingderemise

Direct aan de slag met de Fair Practice Code

Begin vandaag met onze tools of workshops