Overzicht maatregelen en ontwikkelingen coronacrisis

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor de kunstenaars, makers en anderen die werken in het culturele en creatieve veld. 

Kunsten '92  houdt, in een breed samenwerkingsverband, nauw contact met het ministerie van OCW en de Tweede Kamer over de gevolgen van het coronavirus voor de culturele en creatieve sector. Zij vermelden de ontwikkelingen rondom de coronacrisis op deze pagina.

Het kabinet komt de culturele en creatieve sector tegemoet met verschillende maatregelen voor de geleden schade. De Rijksoverheid heeft een overzicht gepubliceerd.

De Boekmanstichting houdt in dit overzicht de ontwikkelingen van dag tot dag bij.

Cultuur&Ondernemen deelt op deze pagina handvatten die je kunnen helpen jouw organisatie, onderneming of praktijk door deze moeilijke periode heen te loodsen. 

De Kunstenbond deelt praktische informatie over wat je als zzp'ers in ieder geval moet doen en weten in coronatijd. De Kunstenbond helpt je ook met wat je moet doen en waar je op kunt letten bij annuleringen en overmacht.

De NAPK deelt in dit document  antwoorden op de meest gestelde vragen over arbeidsvoorwaarden, cao-toepassing en bedrijfsvoering ten tijde van de coronacrisis, specifiek voor de podiumkunstensector.

Het Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Fonds Podiumkunsten, het Filmfonds, het Letterenfonds en Fonds Cultuurparticipatie maar ook andere fondsen zoals het Prins Bernhard CultuurfondsFonds 21 of het VSB Fonds geven op hun websites relevante informatie.

 

Direct aan de slag met de Fair Practice Code

Begin vandaag met onze tools of workshops